KULTUR & HISTORIE SAMFUND & FILOSOFI E-BØGER KOMMENDE TITLER OM FORLAGET KONTAKT


beskrivelse
anmeldercitater
om forfatteren
uddrag

BESKRIVELSE
Moskvaguldet var i mange år et kontroversielt emne og en hemmelig viden. Med den kortvarrige åbning af de sovjetiske arkiver i 1990erne blev hemmeligheden delvist brudt. I 2010 og 2011 lod en række udtalelser fra den tidligere DKP-formand, Ole Sohn, ane, at der endnu er ubesvarede spørgsmål.

Denne bog er skrevet af en gruppe nordiske forskere, som med baggrund i et stort kildemateriale har dannet sig et overblik over de sovjetiske og østeuropæiske bidrag til finansieringen af kommunistpartierne i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. Bogen er et bidrag til kommunismens historie. Historien om pengene og kommunismen er væsentlig, da den påviser en del af den påvirkningsvirksomhed, som har foregået lige siden Den Russiske Revolutions dage.

Bogen er redigeret af den anerkendte ekspert i dansk og international kommunisme, Morten Thing. I et nyt kapitel redegør Thing for den nyeste viden og den såkaldte Ole Sohn-sag.

til topANMELDERCITATER
★★★★★ Bent Jensen, Jyllandsposten

"En storartet og umådelig interessant bog ... Bogen om Moskvas støtte til de nordiske kommunistpartier genudgives i let redigeret udgave. Støtten var massiv og kontinuerlig, løgnene om den ligeså ... der er virkelig meget dramatisk og faktuelt stof at hente i historierne om, i hvor velfodret tilstand hundestejlerne svømmede rundt i den politiske andedam i Finland, Norge, Island og Danmark."
Arne Hardis, Weekendavisen

"En vigtig og spændende del af kommunismens og Den Kolde Krigs historie. Man forbløffes over, hvor mange penge Sovjetunionen spildte på at holde liv i håbløse aviser i vest, som ingen tilsyneladende gad læse."
Peter Mouritsen, historie-online.dk

til topOM FORFATTEREN

til topUDDRAG

til top
GULDET FRA MOSKVA
Finansieringen af de nordiske kommunistpartier 1917-1990

Redigeret af Morten Thing

351 sider
ISBN:978-87-7514-368-9


DENNE BOG ER DESVÆRRE UDSOLGT FOR TIDEN


KURV
kurven er tom!

log ind / registrér
tilmeld nyhedsbrev
Informations Forlag
St. Kongensgade 40C
DK-1264 Kbh. K

tel:+45 33 69 60 07
fax:+45 33 69 60 18
forlag@information.dk
handelsbetingelser
CVR: 63058416